Ingyenes szállítás 30.000 Ft felett.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Máthé Erzsébet E.V. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a https://mathezsoka.com weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a https://mathezsoka.com weboldalon keresztül történik. A https://mathezsoka.com oldalra a következő domainek mutatnak: https://mathezsoka.com

 

SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

Név: Máthé Erzsébet E.V.
Székhely: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11. fszt.1

Levelezési cím: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11. fszt.1

E-mail: zsoka@mathezsoka.com

Telefonszáma: +36 304738049
Áruház neve: www.mathezsoka.com
Adószám: 71695668-1-43
Nyilvántartási szám: 53416124
Kapcsolattartó neve: Máthé Erzsébet

 

1. Általános leírás

1.a. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a „mathezsoka.com” weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: „mathezsoka.com” Webshop) keresztül történik. A „mathezsoka.com” Webshop áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (“Elkertv.”) szabályozza.

1.b. A „mathezsoka.com” Webshopban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A „Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával az Ügyfél kötelező érvényű ajánlatot tesz a kosárban található termék(ek) megvételére, és elfogadja a jelen ÁSZF-et.

1.c. A „mathezsoka.com” Webshop szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belepéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

A „mathezsoka.com” Webshop Ügyfele kizárólag cselekvőképességében nem korlátozott, nagykorú természetes személy, illetve jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet lehet, mely utóbbi esetben a nevében eljáró személy szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére. Az Ügyfél a megrendelés leadásával nyilatkozik arról, hogy a jelen pontban foglalt feltételeknek megfelel.

1.d. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig, azaz mindaddig, amíg a megrendelést az Ügyfél személyesen át nem veszi, vagy a Szolgáltató a futárnak átadja, szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, utólag hozzáférhető.

1.e. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

1.f. Ügyfélszolgálat: Máthé Erzsébet

Ügyfélszolgálati iroda helye: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1. Az ügyfélszolgálat címén személyes ügyfélfogadásra előzetes, telefonos egyeztetés után van lehetőség, melyhez hívja a +36 304738049-es telefonszámot. Javasoljuk először emailben vagy telefonon vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Telefonos ügyfélszolgálat hívható: Hétköznapokon 10:00 – 16:00-ig. Telefon: +36 304738049
E-mail: zsoka@mathezsoka.com

A regisztráció

2.a. A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, amely két részből áll. Egy előzetes adatbekérőt (egy szabadon választható felhasználónév, egy valós e-mail cím és egy választott jelszó megadása szükséges). Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatkezelés feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

2.b. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

Regisztráció törlése

3.a Ügyfél jogosult a regisztrációját bármikor törölni az ügyfélszolgálatunknak (zsoka@mathezsoka.com) küldött e-mail üzenettel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Az Ügyfél felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

3.b Ügyfél vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

Megrendelés

4.a. A megvásárlandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Amennyiben a Weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

4.b. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét és az esetlegesen kiszabásra kerülő vám, illetve egyéb jellegű tételeket.

4.c. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

4.d Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Ügyfél által leadott megrendelést elutasítsa, vagy az abban szereplő termékek mennyiségétől – a készlettől függően – kevesebbet igazoljon vissza. Erről Szolgáltató az Ügyfelet elektronikus levélben értesíti és ilyen esetben az Ügyfél által már kifizetett, azonban a Szolgáltató által vissza nem igazolt termékek vételárát az Ügyfél részére visszatéríti.

4.e Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás áru kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél a tudomásszerzéstől számított 14 napon belül elállhat vásárlási szándékától.

4.f A megrendelést a Szolgáltató csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Megrendelés feladására a „mathezsoka.com”Webshopban a Kosár használatával van lehetőség.

4.g A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve.

A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét és az esetlegesen kiszabásra kerülő vám, illetve egyéb hasonló jellegű tételeket. Külön csomagolási költség azonban nem kerül felszámításra.

A termékek ára magyar forintban kerül feltüntetésre.

Visszaigazolás

5.a. Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 12 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja az Ügyfelet arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.

5.b. E visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató́ és az Ügyfél között.

5.c. Az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

5.d. Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 24 órán belül e-mailben, vagy a „Kapcsolat” menüponton keresztül jeleznie kell a Szolgáltató felé; a jelzést megteheti akkor, amikor a Szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

5.e. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadók. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

Szállítási és fizetési feltételek

6.a. A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért árut Magyarország területén belül díjmentesen házhoz szállítja szállítmányozó cég igénybevételével, ha az adott megrendelés bruttó értéke eléri a 30.000 forint, azaz bruttó harmincezer forint összeget. A díjmentes szállítást biztosító összeget el nem érő kiszállítással megjelölt megrendelések esetén a fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a megrendelés összesítő képernyőn, a számlán és a visszaigazoló emailben is feltüntetésre kerül. Az Ügyfél az aktuális szállítás díjáról a weboldalon tájékozódhat. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre és csak a díjmentes szállítást biztosító értéket meghaladó megrendelések házhoz szállítása ingyenes. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

6.b. A megrendelt terméket – az Ügyfél előzetes jelzés alapján – személyesen is átveheti az alábbi címen:

Máthé Erzsébet

1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

Mobil: +36 30 4738049

Amennyiben Ügyfél ezen átvételi módot választotta, úgy a megrendeléstől számított 7 munkanapig áll módjában Szolgáltatónak a megrendelést fenntartani. Amennyiben ezen határidőn belül Ügyfél nem veszi át a csomagot, úgy a megrendelés automatikusan törlésre kerül.

6.c. Amennyiben Ügyfél átvételi pontra vagy egyedileg megadott címre kéri a szállítást, úgy Szolgáltató annak teljesítését Magyarország területén belül 3-5 munkanapra, külföldre történő szállítás esetén 5-10 munkanapra vállalja.

6.d. Az Ügyfél a Szolgáltató által biztosított fizetési módokról, illetve átvételi lehetőségekről a weboldalon tájékozódhat. 6.e. A „mathezsoka.com”Webshopban a rendelési folyamat során az Ügyfél az alábbi fizetési módok közül választhat: Magyarországon belüli rendelés esetén:

  • személyes átvétel esetén, direkt átutalásos kifizetés,
    ajándékutalvány beszámításával történő kifizetés;
  • Külföldről történő rendelés esetén:
  • direkt átutalásos kifizetés,
    ajándékutalvány beszámításával történő kifizetés;

Direkt utalás esetén a vásárló a visszaigazoló e-mailben és az elektronikusan kiküldött számlán megadott számlainformációk birtokában maga utalja át a végösszeget a Szolgáltató számára. Személyes átvétel esetén készpénzes fizetésre van lehetőség.

6.f. Szolgáltató az Ügyfél részére a kifizetés igazolására, a megrendelés elküldését követően elektronikus számlát állít ki az Ügyfél által megadott címére. Jelen ÁSZF elfogadása az elektronikus számlabefogadó beleegyezésének minősül. Az ÁSZF elfogadását követően az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy számára a Szolgáltató elektronikus számlát állítson ki.

 

A Fogyasztó elállási joga

7.a Amennyiben az Ügyfél Fogyasztónak minősül, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet (a továbbiakban: a „Kormányrendelet”) 20. § értelmében a vásárlástól indoklás nélkül elállhat az alábbi határidőkben. Az Ügyfél/Fogyasztó az elállási jogát a termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a (i) termék átvételének napjától számított 14 napon belül, (ii) több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 napon belül, amelyen az Ügyfél/Fogyasztó vagy az Ügyfél/Fogyasztó által megjelölt, a futárszolgálattól, mint fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átveszi. Az elállás közlése vagy a kereskedelmi termék időbeni eljuttatása elegendő az elállási határidő betartásához.

7.b Az elállási szándék közlése írásban történhet a zsoka@mathezsoka.com e-mail címre küldött elektronikus levében vagy a Szolgáltató részére küldött postai levélben. Az elállásban meg kell jelölni, hogy az Ügyfél elállási jogát mely megrendelt termék vonatkozásában kívánja gyakorolni, köteles továbbá megjelölni nevét, címét, a megrendelés időpontját, valamint a nyilatkozatának keltét, a megrendelés egyedi azonosítóját. Amennyiben a megrendelés egyedi azonosítója nem áll az Ügyfél rendelkezésére úgy az elállási nyilatkozatban a megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatokat szükséges feltüntetni.

7.c Amennyiben a Fogyasztónak minősülő Ügyfél eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül személyesen visszavinni, vagy visszaküldeni a Szolgáltató részére, az alábbi 7.e. pontban meghatározottak szerint.

7.d Fogyasztó visszaküldési szándékát köteles a Szolgáltatónak a 7.c pontban foglalt határidőben jelezni az Ügyfélszolgálaton keresztül, amelynek alapján Szolgáltató felveszi a kapcsolatot a vele szerződésben álló futárral és megrendeli a termék Fogyasztótól történő átvételét a Fogyasztóval egyeztetett időpontban.

7.e A Fogyasztó köteles a termék visszaküldésének közvetlen költségét viselni, ezen felül egyéb költség nem terheli. A Fogyasztó felel ugyanakkor a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

7.f A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy a Kormányrendelet 29. § (1) bekezdése értelmében nem gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben a megrendelt termék olyan zárt csomagolású fogyasztási cikk, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a felbontás után nem küldhető vissza (pl. kozmetikum, higiéniai termékek stb.) és a termék csomagolását felbontotta, és/vagy használatát már megkezdte. A Fogyasztót nem illeti meg az elállás joga, amennyiben a megvásárolt termék természeténél fogva nem szolgáltatható vissza. Az árucikk akkor is visszaszolgáltatásra alkalmatlannak tekintendő, ha a bontatlan termék csomagolásának megrongálódása miatt annak eredete nem azonosítható.

7.g A Fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Fogyasztó viseli továbbá az áru hibás csomagolásából eredő, a termék visszaküldése során felmerülő károkat. Szolgáltató az elállás közlését követően legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) Ha az elállás közlését követő 14 napon belül a termék nem érkezik vissza, vagy a Fogyasztó nem bizonyítja hitelt érdemlően, hogy a terméket postázta, akkor a Szolgáltató a kettő közül a korábbi bekövetkeztéig visszatarthatja a visszafizetendő összeget.

7.h Fogyasztói elállás esetén Szolgáltató az ellenszolgáltatásként megfizetett összeg visszatérítését az alábbi módokon vállalja, amihez a Fogyasztó a jelen ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárul.

  • Bankszámlára történő utalás

Szavatosság

8.a Termékszavatosság

8.a.1. A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Ügyfél – választása szerint -kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

8.a2. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az Ügyfél a gyártóval szemben érvényesítheti.

8.a.3. Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania.

8.a.4. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

8.a.5. Termékszavatossági igényét az Ügyfél a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Az Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

8.a.6. Az Ügyfél termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

8.a.7. A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.
8.b. A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: - a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
8.c.1. A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

8.d. A szavatossági jogok elvesztésével járnak az alábbiak:

- a termék nem rendeltetésszerű használata esetén,

- a szakszerűtlen tisztítás esetén,

- a termék átalakítása, rongálása esetén,

- a termék házilagos javítása esetén

- a terméket nedves helyen tárolják vagy elázott,

a hiba a normális használatból eredő természetes elhasználódásra, vagy kopásra vezethető vissza

Felelősség

9.a Mivel a Szolgáltató a „mathezsoka.com” Webshopot, mint szolgáltatást adott állapotban nyújtja, a Webshop - ideértve a szolgáltatás üzemeltetése során használt szoftvert, illetve a szolgáltatás keretében elérhető valamennyi tartalmat is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. Szolgáltató nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetű technikai leállás, szünet, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).

9.b Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Webshopban megjelenő adatok (termékek ára, leírása, árukészlet stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban a feltüntetett adatok hibátlanságát garantálni nem tudja. Amennyiben Szolgáltató a termék oldalon bármely információt hibásan tüntet fel, Ügyfél elállhat a hibás adatokkal közölt termék megrendelésétől, azonban a Szolgáltató egyéb követelés, kártérítési igény kielégítésére nem kötelezhető.

9.c A Webshop használata során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

9.d A Webshop harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra is mutató linkeket is tartalmazhat. Amennyiben a Szolgáltató tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Webshop felületéről. Ezen túlmenően Szolgáltató az oldalon elérhetővé tett linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal és azok tartalmát nem ellenőrzi.

9.e A Webshop kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és a Szolgáltató jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen ÁSZF-ben foglaltak betartása mellett használható. Amennyiben valamely Ügyfél a jelen ÁSZF rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként visszaélés-szerűen használja a Webshopot, a Szolgáltató jogosult megtenni a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy az Ügyfél felelősségre vonása megtörténjen. Ez az intézkedés az Ügyféllel szemben más adataival történő visszaélés esetén is alkalmazhatóak.

9.f A Webshopban folytatott aktivitásaiért kizárólag az Ügyfél tartozik felelősséggel. Szolgáltató kizár minden felelősséget az Ügyfél által okozott, vagy egyébként az Ügyfél magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában. Amennyiben az Ügyfél magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság, illetve bíróság Szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt, illetve eljárást indít, az Ügyfél köteles minden, a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni és a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót az Ügyfél bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

 

    Jogérvényesítés módjai

    10.a. Panaszügyintézés

    Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

    Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat):

    Cím: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.
    Telefonos ügyfélszolgálat nyitva tartás: Munkanapokon 9:00 – 17:00

    Telefonszám: +36 30 4738049
    E-mail: zsoka@mathezsoka.com

    A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel.

    Személyesen közölt szóbeli panasz esetén a jegyzőkönyv egy másolati példányát a Szolgáltató helyben az Ügyfélnek átadja; telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.

    A telefonon közölt szóbeli panaszt a Szolgáltató kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató az Ügyféllel köteles közölni.

    A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

    A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.
    A Szolgáltató az Ügyfél által előterjesztett kifogásokat a 10. a. pontban megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja.

    Az Ügyfélnek lehetősége van továbbá́ arra, hogy panaszát egy független vitarendezési testület vizsgálja ki az EU 524/2013 rendelet szerint (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false).

    10.b. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

    Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

    Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

    Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél,

    illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció́, ajánlat címzettje.

    Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

    Baranya Megyei Békéltető Testület

    Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Telefonszám: 06-72-507-154
    Fax: 06-72-507-152
    E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu

    Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

    Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
    Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
    Fax: 06-76-501-538
    E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu Honlap: www.bacsbekeltetes.hu

    Békés Megyei Békéltető Testület

    Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. Telefonszám: 06-66-324-976
    Fax: 06-66-324-976
    E-mail: eva.toth@bmkik.hu

    Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

    Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. Telefonszám: 06-46-501-091; 06-46-501-870 Fax: 06-46-501-099
    E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu

    Budapesti Békéltető Testület

    Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Telefonszám: 06-1-488-2131
    Fax: 06-1-488-2186
    E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

    Csongrád Megyei Békéltető Testület

    Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Telefonszám: 06-62-554-250/118 Fax: 06-62-426-149
    E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

    Fejér Megyei Békéltető Testület

    Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6. Telefonszám: 06-22-510-310
    Fax: 06-22-510-312
    E-mail: fmkik@fmkik.hu

    Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

    Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a. Telefonszám: 06-96-520-217
    Fax: 06-96-520-218
    E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

    Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

    Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15. Telefonszám: 06-52-500-710
    Fax: 06-52-500-720
    E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu

    Heves Megyei Békéltető Testület

    Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
    Telefonszám: 06-36-429-612
    Fax: 06-36-323-615
    E-mail: hkik@hkik.hu

    Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.

    Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570 Fax: 06-56-510-628
    E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

    Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

    Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36. Telefonszám: 06-34-513-027 Fax: 06-34-316-259
    E-mail: szilvi@kemkik.hu

    Nógrád Megyei Békéltető Testület

    Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A. Telefonszám: 06-32-520-860
    Fax: 06-32-520-862
    E-mail: nkik@nkik.hu

    Pest Megyei Békéltető Testület

    Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240. Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81 Telefonszám: 06-1-269-0703
    Fax: 06-1-474-7921

    E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

    Somogy Megyei Békéltető Testület

    Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6. Telefonszám: 06-82-501-026

    Fax: 06-82-501-046 E-mail: skik@skik.hu

    Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

    Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. Telefonszám: 06-42-311-544
    Fax: 06-42-311-750
    E-mail: bekelteto@szabkam.hu

    Tolna Megyei Békéltető Testület

    Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet Telefonszám: 06-74-411-661
    Fax: 06-74-411-456
    E-mail: kamara@tmkik.hu

    Vas Megyei Békéltető Testület

    Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszám: 06-94-312-356
    Fax: 06-94-316-936
    E-mail: vmkik@vmkik.hu

    Veszprém Megyei Békéltető Testület

    Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116. Telefonszám: 06-88-429-008
    Fax: 06-88-412-150
    E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu

    Zala Megyei Békéltető Testület

    Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Telefonszám: 06-92-550-513
    Fax: 06-92-550-525
    E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

    Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita eseten a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a zsoka@mathezsoka.com e-mail címre elküldött elektronikus panasz útján.

    Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló́ 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.

     

    Egyéb rendelkezések

    11.a A „mathezsoka.com” Webshop biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

    11.b A Szolgáltató internetes áruházában csak háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgál ki.

    11.c A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról az Ügyfeleket a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy az Ügyfél a Weboldalon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.

    11.d Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a „mathezsoka.com” Webshop Adatkezelési (Adatkezelés), amelynek alapján a regisztráció, illetve a vásárlás során az Ügyfél hozzájárulását adja ahhoz, hogy Szolgáltató a regisztrációval, a megrendeléssel és az az alapján létrejövő szerződéssel kapcsolatban, illetve az esetleges hírlevél-feliratkozás céljából megadott adatait az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje. Az Ügyfél személyes adatainak védelme a Szolgáltató és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldal használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a GDPR (Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (EGT-vonatkozású szöveg) rendelkezéseinek. A Szolgáltató az Ügyfél adatait bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem továbbítja, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). A Szolgáltató munkatársai, partnerei és szolgáltatói titoktartási kötelezettséggel tartoznak a Szolgáltató felé.

    11.e A Szolgáltató jogosult az Ügyfél részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben az Ügyfél a regisztráció során vagy a vásárlási folyamat végén megtett nyilatkozatával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. Az Ügyfél ezen önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni, amely esetben Szolgáltató a visszavonást követően az Ügyfél részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli az Ügyfél adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

    11.f A „mathezsoka.com” Webshopban, mint internetes honlapon elérhető tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét szolgáló jogok a Szolgáltatót illetik meg, és a „mathezsoka.com” Webshop rendeltetésszerű használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl a tartalmak semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyének hiányában.

    A jelen ÁSZF 2021. július 20. napjától visszavonásig vagy módosításig hatályos. A jelen ÁSZF-ben írt szavatossági és jótállási jogok gyakorlásának határideje attól a naptól indul, amikor a Vásárló a terméket átveszi.

    Az elálláshoz szükséges nyilatkozatot itt töltheti le: Elállási nyilatkozat

     

    Kelt: Budapest, 2021. július 20.

     

     

     

     

     

     

    Adatkezelési tájékoztató

    ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

     

    Adatkezelés

    Jelen adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) célja, hogy a „mathezsoka.com” weboldalt (a továbbiakban: Honlap) látogató, a „mathezsoka.com” webáruházon (a továbbiakban: Webshop) keresztül vásárló (a látogató, és a vásárló: Felhasználó vagy Vásárló együttesen Érintett) személyes adatainak kezelésére jogszerű, tisztességes és átlátható módon, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.), valamint a GDPR (Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (EGT- vonatkozású szöveg) szerinti megfelelő tájékoztatás alapján kerüljön sor. Ennek megfelelően a jelen Tájékoztató tartalmazza a Honlapon és a Webshopon keresztül megvalósuló adatkezelések célját, jogalapját, a személyes adatok tárolásának időtartamát, továbbá a Felhasználók, és a Vásárlók személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogait és jogorvoslati lehetőségeit. Jelen Tájékoztatóban nem definiált nagybetűs kifejezések a vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben meghatározott jelentéssel bírnak, amelyek az alábbi linken keresztül érhető el: https://mathezsoka.com/shop_help.php?tab=terms

     

     

    A Honlap és a Webshop üzemeltetője,

    Név: Máthé Erzsébet E.V.

    Cím: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

    Adószám: 71695668-1- 43

    Nyilvántartási szám: 55960629

    az adatkezelő (a továbbiakban: Szolgáltató vagy Adatkezelő). A Szolgáltató elkötelezett az Érintett személyes adatainak védelmében, ezért a személyes adatok kezelése során kiemelt figyelmet fordít a jogszabályi rendelkezések betartására.

    Jelen Tájékoztatóban meghatározott egyes adatkezelésekre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (a továbbiakban: Ekertv.), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Számvtv.), a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fogytv.), az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében (Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy GDPR”), a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVII. Törvény („Grtv.”), valamint a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény (a továbbiakban: Postatv.) rendelkezéseit is alkalmazni kell az egyes adatkezeléseknél meghatározottak szerint.

    Az Adatkezelő jelen Tájékoztatóban felsorolt Adatfeldolgozói, illetve a Külső szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelő által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére.

    Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról, ill. törléséről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

    A Szolgáltató külön felhívja az Érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben jelen Tájékoztatóban foglalt valamely adatkezeléshez hozzájárulásukat adták, azt jogosultak bármikor visszavonni a jelen Tájékoztatóban részletezettek szerint.

    A Honlap tartalmazhat olyan más honlapokra mutató linkeket, amelyeknek adatkezelési szabályaira a Szolgáltatónak nincs befolyása. Amennyiben e linkek használatával a Felhasználó elhagyja a Honlapot, abban az esetben a személyes adatok kezelésére már az ilyen módon felkeresett internetes oldal működtetőjének adatkezelési szabályai vonatkoznak.

    Ellenkező tájékoztatás hiányában a Tájékoztató hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek a Honlapokon hirdető, vagy azon más módon megjelenő harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz, az általuk közzétett tartalomhoz kapcsolódnak. Ellenkező tájékoztatás hiányában a Tájékoztató hatálya nem terjed ki olyan weboldalak, szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a Honlapon található hivatkozás vezet. A Tájékoztató hatálya nem terjed ki azon személyek (szervezetek, cégek) adatkezeléseire, amelyek tájékoztatásából, hírleveléből, reklámleveléből a Felhasználó a Honlapról értesült.

    Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére, az Adatkezelő ugyanis nem minősül közhatalmi szervnek vagy közfeladatot ellátó szervnek, az Adatkezelő tevékenységei nem foglalnak magukban olyan műveletet, amely a Felhasználók rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé, továbbá az Adatkezelő nem kezel különleges adatot, illetve büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményre vonatkozó személyes adatot.

     

    Fogalmak:

     

    Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a Személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a Személyes adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, felhasználása, közlése, továbbítása, terjesztése vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása (ideértve a profilalkotást is), korlátozása, törlése és megsemmisítése.

    Személyes adat vagy adat: bármilyen adat vagy információ, amely alapján egy természetes személy Felhasználó – közvetett vagy közvetlen módon – azonosíthatóvá válik.

    Adatfeldolgozó: az a szolgáltató, aki az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

    Külső szolgáltató: az Adatkezelő vagy a Szolgáltató által, az egyes szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett harmadik fél szolgáltató partnerek, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Külső szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek nem állnak sem az Adatkezelővel sem a szolgáltatások üzemeltetőivel együttműködésben, azonban az által, hogy hozzáférnek a Honlaphoz, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Továbbá a tárhelyszolgáltatás biztosítása során az Adatkezelő Külső szolgáltatónak tekinti a Felhasználót is az általa használt tárhelyen folytatott adatkezelési tevékenység szempontjából.

     

    A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE A HONLAP HASZNÁLATA SORÁN

     

    1.1 A HONLAP SZERVER NAPLÓZÁSA

    A Honlap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a Felhasználó tevékenységét a szolgáltatások működésének biztosítása céljából. Ennek során az alábbi adatok kezelésére kerül sor: IP cím, eszköz és böngésző adatok, amelyek önmagukban az Érintett azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a Felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni. A Szolgáltató a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a Felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

    A honlaplátogatói adatok webszerver általi rögzítésével megvalósított adatkezelések az interneten elterjedt adatkezelések, így azokat az internet használatával, weblapok látogatásával elfogadja a Felhasználó.

     

    Igénybe vett adatfeldolgozók:

     

    Név: UNAS Online Kft.
    Elérhetőség: unas@unas.hu
    Tárhely hosting: https://hosting.unas.hu/
    Adatfeldolgozói feladat: online tárhely biztosítása, webshop technikai feltételeinek biztosítása

    Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése

    A külső szolgáltatók szervere közvetlenül a Felhasználó számítógépével áll kapcsolatban, és a külső szolgáltatók a szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a Felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (például IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, egérmutató mozgása, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni.

    A Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását a Google Analytics végzi. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani a Felhasználó részére az alábbi elérhetőségen: http://www.google.com/analytics/

    A honlap a Facebook, a Google+, Instagram szolgáltatásainak elérhetősége érdekében közvetlenül kapcsolódik a facebook.com, a plus.google.com, instagram.com címeken elérhető szolgáltatók szerveréhez.

    Az adatok kezeléséről az adatkezelők a https://www.facebook.com/privacy/explanation; https://help.instagram.com címeken adnak részletes felvilágosítást.

     

    1.2 A HONLAP COOKIE KEZELÉSE

    A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor a Felhasználó egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek, így többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a Felhasználó egyéni beállításait, felhasználásra kerülnek például online bevásárlókosarak használatakor, és általánosságban megkönnyítik egy weboldal használatát a Felhasználók számára.

    A Szolgáltató sütiket a Felhasználók azonosítása, a Felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása és az adatvesztés megakadályozása céljából használ.

    1.2.1 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) sütik

    Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a Felhasználók böngészhessék Honlapunkat, használják annak funkciót, pl. többek között a Felhasználó által az adott oldalon végzett műveletek megjegyzését egy látogatás során. Ezen sütik érvényességi ideje kizárólag a Felhasználó aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a Felhasználó számítógépéről. Ezen cookie-k alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni a Honlapunk használatát.

    1.2.2 Használatot elősegítő sütik

    Ezek a sütik lehetőséget biztosítanak a Szolgáltató számára, hogy megjegyezhesse a Felhasználó Honlappal kapcsolatos választásait vagy az általa szolgáltatott információkat, mint például felhasználónév, nyelv, régió, amelyben a Felhasználó tartózkodik. Ezek segítségével tudja a Szolgáltató leginkább a Felhasználók igényeihez igazítani a Honlapot. Ezek, a pontos érvényességi idővel rendelkező (állandó) sütik törlésükig, de legkésőbb érvényességi idejük lejáratáig tárolódnak a számítógépen.

    1.2.3 Külső szolgáltatók cookie kezelése a Honlapon:

    A Honlapon az alábbi külső szolgáltatók helyeztek el sütiket:

     

    Szolgáltató Google Analitycs Facebook Instagram

     

    Infiormáció a sütikről

    https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

    https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/

    https://help.instagram.com

     

    1.2.4 Sütik engedélyezése vagy tiltása

    A sütik kezelésének jogalapja a Felhasználó hozzájárulása. A hozzájárulást a Felhasználó a Honlapon található „Elfogadom” gomb megnyomásával adja meg.

    Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne-e sütiket engedélyezni vagy nem.

    Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy mivel a sütik célja a Honlap használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy Felhasználóink nem lesznek képesek Honlapunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve, hogy a Honlap a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

    A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól, korlátozás végrehajtásáról az alábbi linkeken tájékozódhat:

    Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11 Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
    Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

    Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

    Amennyiben segítségre van szüksége a cookie-k beállításával vagy törlésével kapcsolatban, kérem, jelezze a jelen Tájékoztató VI. pontjában foglalt elérhetőségeken.

    SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE A WEBSHOPBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS SORÁN

    Amennyiben a Webshop használata vagy a https://mathezsoka.com történő vásárlás során a Vásárlónak kérdése, problémája van, egyéb célból kapcsolatfelvételt kezdeményez a Szolgáltatóval, a jelen Tájékoztatóban megadott, illetve a Honlapon elhelyezett elérhetőségeken, illetve a „Kapcsolat” menüponton keresztül kapcsolatba léphet a Szolgáltatóval.

    2.1 Vásárlás

    A Vásárló választása szerint regisztrálhat a Webshopba egy adott és későbbi vásárlásaihoz szükséges személyes adatinak megadásával; vásárolhat regisztráció nélkül; illetve regisztráció nélkül, azzal, hogy kéri személyes adatinak tárolását a következő vásárlások megkönnyítéséhez.

    Adatkezelés Célja: A webáruházba történő biztonságos belépés, vásárlás, számla kiállítása, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás

    Adatkezelés Jogalapja: a regisztrációval kapcsolatos adatok: érintett hozzájárulása; a vásárlással kapcsolatos adatok tekintetében: Ekertv. 13/A. §; a számla kiállítása és megőrzése tekintetében a Számvtv. 169. § (2) bekezdése

    Kezelt Adatok Köre: bejelentkezéshez szükséges e-mail cím és jelszó; név, számlázási és szállítási cím, e-mail cím, telefonszám, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke)

    Adatkezelés időtartama: regisztráció során megadott adatok tekintetében: az utolsó bejelentkezéstől számított 5 év;

    vásárlás tekintetében: 5 év;

    számla tekintetében: 8 év

    Felhívjuk a Vásárlók figyelmét, hogy a fent megjelölt adatok szolgáltatásának elmaradása esetén a Szolgáltatónak nem áll módjában terméket értékesíteni a Vásárló részére.

     

    2.1.2 Igénybe vett adatfeldolgozók

     

    A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

    Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.
    Az adatfeldolgozó elérhetőségei:
    Telefonszám:
    +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

    E-mail cím: unas@unas.hu

    Székhely: Sopron, Kőszegi út 14.

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

     

    Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
    Az adatfeldolgozó1 megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság Az adatfeldolgozó1 székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
    Az adatfeldolgozó1 telefonszáma: +36-1-767-8282
    Az adatfeldolgozó1 e-mail címe: ugyfelszolgalat@posta.hu

    Az adatfeldolgozó2 megnevezése: FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság 

    Az adatfeldolgozó2 székhelye: Magyarország, 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A 

    Az adatfeldolgozó2 telefonszáma: +36 1 999 0369

    Az adatfeldolgozó2 e-mail címe: info@foxpost.hu

     

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

     

    Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: UNAS Online Kft.

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye:9400 Sopron, Kőszegi út 14.

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: +36-99/200-200

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: unas@unas.hu

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

    Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: Mailchimp/The Rocket Science Group, LLC

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye:675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: -

    Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe:

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél küldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

     

    Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés
    Az adatfeldolgozó megnevezése: Máthé Erzsébet E.V.

    Az adatfeldolgozó székhelye: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-304738049
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: zsoka@mathezsoka.com

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számlviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

     

    Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás
    Az adatfeldolgozó megnevezése: Billingo Technologies Zrt.

    Az adatfeldolgozó székhelye: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. I. emelet

    Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36-1/500-9491

    Az adatfeldolgozó e-mail címe: hello@billingo.hu

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

     

    2.2 A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

    A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

    Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

    A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben

    2.2.1 Kapcsolatfelvétel

    Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

    Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

    Kezelt adatok

    Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

    Az adatkezelés időtartama

    Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

    2.2.2 Regisztráció a weboldalon

    A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

    Kezelt adatok

    Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

    Az adatkezelés időtartama

    A hozzájárulásának visszavonásáig.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

    2.2.3 A rendelés feldolgozása

    A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

    Kezelt adatok

    Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

    Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

    Az adatkezelés időtartama

    Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

    Az adatkezelés jogalapja

    A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

    2.2.4 A számla kiállítása

    Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

    Kezelt adatok

    Név, cím

    Az adatkezelés időtartama

    A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

    2.2.5 Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

    Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

    Kezelt adatok

    Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

    Az adatkezelés időtartama

    Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

    Az adatkezelés jogalapja

    Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

    2.2.6 Garanciális ügyintézés

    Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

    Kezelt adatok

    Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

    Az adatkezelés időtartama

    A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

    2.2.7 Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

    Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

    Kezelt adatok

    Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

    Az adatkezelés időtartama

    A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban, ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

    2.2.8 A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

    A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

    Kezelt adatok

    A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

    Az adatkezelés időtartama

    A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

    Az adatkezelés jogalapja

    A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

    2.3 Marketing célú adatkezelések

    2.3.1 A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

    Kezelt adatok

    Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

    Az adatkezelés időtartama

    Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

    2.3.2 Remarketing

    Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

    Kezelt adatok

    A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

    Az adatkezelés időtartama

    Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt:
    Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/
    Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen
    Az adatkezelés jogalapja

    Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

    2.3.3 Nyereményjáték

    Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

    Kezelt adatok

    Név, email cím, telefonszám.

    Az adatkezelés időtartama

    Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai, amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles az Adatkezelő megőrizni.

    Az adatkezelés jogalapja

    Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

    2.3.4 További adatkezelések

    Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

    Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

     

    III. EGYÉB ADATKEZELÉSEK

    E Tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. A bíróság, az ügyész, a nyomozóhatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: NAIH), illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik a Szolgáltatót. A Szolgáltató a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

     

    A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

    A személyes adatok biztonságos tárolása a Szolgáltató szerverén történik.

    A Szolgáltató megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy az adatkezelésekkel kapcsolatban felmerülő kockázatok mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljon, ideértve, többek között, adott esetben: (i) a személyes adatok álnevesítését és titkosítását; (ii) a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét; (iii) fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani; (iv) az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

     

    AZ ADATKEZELŐ ELÉRHETŐSÉGEI

    Név: UNAS Online Kft.
    Elérhetőség: unas@unas.hu
    székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

    cégjegyzékszám: 08-09-015594

     

    A SZOLGÁLTATÓ ELÉRHETŐSÉGEI

    Név: Máthé Erzsébet E.V.
    Elérhetőség: zsoka@mathezsoka.com
    székhely: 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

    Nyilvántartási szám: 55960629

    VII. ÉRINTETT JOGAI

    7.1 Általános rendelkezések

    Jelen Tájékoztató tartalmazza az Érintett személyes adataival kapcsolatos információkat. Az Érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy igazolta személyazonosságát. A Szolgáltató az Érintett alábbiakban ismertetett jogai gyakorlására irányuló kérelmének a teljesítését nem tagadhatja meg, kivéve, ha bizonyítja, hogy az Érintettet nem áll módjában azonosítani. Amennyiben a Szolgáltatónak megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az Érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

    A Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az Érintettet a kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a Szolgáltató a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az Érintettet. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri.

    Ha a Szolgáltató nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint az Érintett jelen Tájékoztató VIII. pontjában foglalt jogorvoslati lehetőségeiről. A Szolgáltató az információk, valamint a tájékoztatás megadásáért, illetve az ezek nyomán tett intézkedésekért díjat nem számít fel. Ha az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Szolgáltató, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre, ésszerű összegű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

    7.2 Érintett jogai az adatkezelésekkel kapcsolatban

    7.2.1 Hozzáférés joga

    Az Érintett jogosult arra, hogy a Szolgáltatótól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése

    folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adataihoz, valamint a személyes adatai kezelésével kapcsolatban jelen Tájékoztatóban foglalt információkhoz hozzáférést kapjon.

    A Szolgáltató az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért a Szolgáltató az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az Érintett másként kéri.

    7.2.2 A helyesbítéshez való jog

    Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve – figyelemben véve az adatkezelés célját – azok kiegészítését kérje.

    7.2.3 A törléshez való jog

    Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, a Szolgáltató pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

    (i) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; (ii) az Érintett visszavonja a hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

    (iii) az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az Érintett közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen tiltakozik;

    (iv) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

    (v) a személyes adatokat a Szolgáltatóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

    (vi) a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekek részére történő kínálásával kapcsolatosan került sor.

    Ha a Szolgáltató nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt jelen Tájékoztató értelmében törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az Érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

    A Szolgáltató nem köteles az adatok törlésére, amennyiben az adatkezelés (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; (ii) jogszabályi kötelezettség teljesítése vagy közérdekű feladat végrehajtása céljából; valamint (iii) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

    7.2.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog

    Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató korlátozza az adatkezelést, ha

    (i) az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Szolgáltató ellenőrizze a személyes adatok pontosságát); vagy

    (ii) az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; vagy

    (iii) a Szolgáltatónak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

    (iv) az adatkezelés közérdekű feladat végrehajtásához szükséges vagy az adatkezelés a Szolgáltató vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, és az Érintett tiltakozott e célokból történő adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Szolgáltató jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben).

    Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekből lehet kezelni. A Szolgáltató az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja azt az Érintettet, akinek a kérésére az adatkezelést korlátozták.

    7.2.5 Értesítési kötelezettség

    A Szolgáltató minden olyan címzettet tájékoztat a személyes adatok helyesbítésről, törlésről vagy az adatkezelés korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az Érintettet kérésére a Szolgáltató tájékoztatja e címzettekről.

    7.2.6 A tiltakozáshoz való jog

    Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen (ideértve a profilalkotást is), ha az adatkezelés közérdekű feladat végrehajtásához vagy a Szolgáltató vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha a Szolgáltató bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

    Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

    A tiltakozási jogra legkésőbb az Érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni az Érintett figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

    Ha a személyes adatok kezelésére statisztikai célból kerül sor, az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

    7.2.7 Az adathordozhatósághoz való jog

    Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

    1. a) az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul; és 2. b) az adatkezelés automatizált módon történik.

    Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során az Érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását, de az nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

    7.2.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

    Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené, kivéve, ha a döntés (i) az Érintett és a Szolgáltató közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; (ii) meghozatalát a Szolgáltatóra alkalmazandó olyan jogszabály teszi lehetővé, amely az Érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy (iii) az Érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

    Az Érintett jogainak érvényesülése érdekében az Érintettnek joga van arra, hogy a Szolgáltató részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

    7.2.9 Adatvédelmi incidens*

    Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az Érintettet az adatvédelmi incidensről. A tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az alábbi információkat és intézkedéseket: (i) tájékoztatást nyújtó kapcsolattartó neve és elérhetősége; (ii) az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következmények; (iii) a Szolgáltató által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedések.

    Az Érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül: (i) a Szolgáltató megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták; (ii) a Szolgáltató az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az Érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg; (iii) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé.

    Ilyen esetekben az Érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az Érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

    * Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

     

    VIII. FELELŐSSÉG, KÁRTÉRÍTÉS ÉS JOGORVOSLAT

    Minden olyan személy, aki az Infotv. megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért a Szolgáltatótól vagy a jelen Tájékoztatóban megjelölt más adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozóktól kártérítésre jogosult.

    Az adatkezelésben érintett valamennyi adatkezelő felelősséggel tartozik minden olyan kárért, amelyet az Infotv.-t sértő adatkezelés okozott. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be az Infotv.-ben meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha a Szolgáltató jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.

    A Szolgáltató, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség. Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó az Érintett tényleges kártérítésének biztosítása érdekében egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

    Amennyiben a Szolgáltató adatkezelésével kapcsolatban kérdése, észrevétele, problémája van, forduljon a Szolgáltatóhoz a VI. pontban megjelölt elérhetőségeken.

    Amennyiben az Érintett a Szolgáltató meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a Szolgáltató köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – az Érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

    Az Érintett továbbá jogosult arra, hogy a NAIH-nál tájékoztatást kérjen jogaival kapcsolatban, továbbá jogsérelemre vagy annak közvetlen veszélyére hivatkozással vizsgálatot kezdeményezzen az alábbi elérhetőségeken:

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
    Telefon: 06.1.391.1400 Fax: 06.1.391.1410

    E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

     

    TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

    Jelen Tájékoztatót a Szolgáltató a Honlapon tette közzé, ahol a mindenkor aktuális Tájékoztató folyamatosan elérhető. A Szolgáltató a jelen Tájékoztatót jogosult egyoldalúan módosítani, amelyről az Érintetteket a Honlapon közzétett közleményben, valamint a regisztrált Vásárlók tekintetében a regisztráció során megadott e-mail címükre küldött üzenetben tájékoztatja a módosítás hatályba lépését megelőző legalább 15 (tizenöt) nappal.

     

    Kelt: Budapest, 2021. július 20.

     

     

    Vásárlási tudnivalók

    A vásárlás menete a mathezsoka.com webáruházból

    A vásárlás menete


    A termék kiválasztása
    A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba” gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. 

    A “Tovább a kosárhoz” gombra kattintva megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket, valamint a számla végösszegét és a szállítási költséget. Itt leellenőrizheti rendelése helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthat, javíthat is. Szállítási költségnek alap költség lett megadva ami még a következő oldalon módosítható. 

    A “Tovább válogatok” gombra kattintva folytathatja a vásárlást, a termékek kosárba helyezését.

    A “Megrendel” gombra kattintva eldöntheti, hogyan szeretne vásárolni. Az áruházban lehetősége van regisztráció nélkül is a vásárlásra, ezért három lehetőség közül választhat:

    - már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni

    - új vásárlóként szeretne regisztrálni

    - esetleg regisztráció nélkül szeretne vásárolni

    Ha korábban már vásárolt az áruházban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha nem emlékszik a jelszavára akkor az “Elfelejtettem a jelszavamat”  mondatra kattintva új belépési jelszót küld a rendszer. Ezt a jelszót a belépés után változtassa meg. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét.

    Az “adatok megadása” oldalon a  kapcsolattartó adatok, a számlázási adatok és a szállítási adatok megadása után kiválaszthatja az Önnek megfelelő fizetési és a szállítási módot.

    Szállítási módok:

    - Személyes átvétel (előre egyeztetett időpontban)

    - Csomagfelvételi ponton történő áru felvétel

    - Foxpost csomagautomatásnál történő átvétel

    - Házhozszállítás MPL futárszolgálattal

    - Posta csomagautomatásnál történő átvétel

    - Házhozszállítás Foxpost futárszolgálattal

    Fizetési módok:

    - Személyes átvétel esetén a helyszínen készpénzzel is fizethet.

    - Előre utalással  - (amint megérkezik a bankszámlára az átutalt összeg, e-mailben küldök információt a csomag érkezéséről) 

    Az utaláshoz szükséges adatok:

    Kedvezményezett bankja: Raiffeisen Bank Zrt.
    Kedvezményezett neve: Máthé Erzsébet
    Kedvezményezett számlaszáma: 12011265-01768259-00100003

    A “közlemény” rovatban kérem tüntesse fel a rendelés számát.

    A “Tovább” gombra kattintva ellenőrizheti az adatok helyességét és a rendelés tartalmát. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét. 

    A megrendelés előtt kérem olvassa el az Általános szerződési feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót. Ha egyetért fogadja el mielőtt továbblépne.

    Ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Megrendelés” gombra.

    Árak
    Az árak a rendelés időpontjában érvényes árak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak, amelyek forintban értendők és tartalmazzák a 0 %-os Áfa-t (alanyi áfamentesség miatt) Az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, a “Szállítás” információs oldalon, valamint a “Vásárlási tudnivalók” között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

    A rendelések feldolgozása
    A rendelések feldolgozása 1 munkanapon belül megtörténik.

    Adatbeviteli hibák javításának lehetősége
    Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés” gomb megnyomása előtt van lehetősége.

    Visszaigazolás
    Minden rendelésről e-mailes visszajelzést kap. Ez azt jelenti, hogy a rendelés véglegesítését követően egy automatikus e-mailt kap a rendeléséről. Egyeztetés esetén hívja az ügyfélszolgálatot a +36304738049 -es telefonszámon vagy e-mailben írjon a zsoka@mathezsoka.com címre.

    Fizetési feltételek
    Az áruházban lehetősége van banki átutalással és személyes átvételnél előre utalással, illetve készpénzzel fizetni. 

    Szállítás
    A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal, csomagautomatába valamint PostaPontra történik. A termék szállítási idejét a webáruház ismerteti a visszaigazoló e-mailben. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található  elérhetőségeken.

    Szállítási díjak:
    A szállítási díjak az ország területén a szállítmányozó cég aktuális árlistája szerint kerülnek felszámításra.

    Megrendelés módosítása, törlése
    A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó felé. Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy az "Elérhetőségek" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására.

    A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában, e-mailben kerülhet sor.

     

    Visszaküldés

    A megvásárolt termék nem felel meg az elvárásainak?

    A vásárlástól indoklás nélkül elállhat az alábbi határidőkben:

    - termék átvételének napjától számított 14 napon belül, 

    - több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 napon belül, amelyen futárszolgálattól az utolsó terméket átveszi.

    Az elállás közlése vagy a termék időbeni eljuttatása elegendő az elállási határidő betartásához. Az elállási szándék közlése írásban történhet a zsoka@mathezsoka.com e-mail címre küldött elektronikus levében vagy postai levélben a Máthé Erzsébet, 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1. címre.

    A termék könnyen visszaküldhető két módon is: 

    - a termék szállítási csomagolásában átcímezve a feladó címére: 

    Máthé Erzsébet 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

    - személyesen a szolgáltató címére: 

    Máthé Erzsébet 1125 Budapest, Nógrádi utca 11.fszt.1.

    A vásárló köteles a termék visszaküldésének közvetlen költségét viselni, ezen felül egyéb költség nem terheli. A vásárló felel ugyanakkor a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért. Ha az elállás közlését követő 14 napon belül a termék nem érkezik vissza, vagy a vásárló nem bizonyítja hitelt érdemlően, hogy a terméket postázta, akkor a Szolgáltató a kettő közül a korábbi bekövetkeztéig visszatarthatja a visszafizetendő összeget. Fogyasztói elállás esetén Szolgáltató az ellenszolgáltatásként megfizetett összeg visszatérítését az alábbi módokon vállalja, amihez a Fogyasztó a jelen ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárul.

    - Bankszámlára történő utalás

    Itt érhető el az Elállási nyilatkozat.